Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Tunnus- ja taustamusiikki, sekä kavana-identiteetti – Nelonen

Yksi mielenkiintoisimmista äänisuunnittelukokonaisuuksista, jonka olemme saaneet Studio Oudossa tuottaa, oli kokonaisen TV-kanavan äänimaailman ja audiaalinen brändi-identiteetin luominen Neloselle. Suunnittelun lähtökohtana oli luoda uutta ilmettä sanoista lasi ja kuulas, jonka pohjalta erilaisia äänielementtejä suunniteltiin tuotettavaksi valtava määrä.


Kokonaisuuden hallinnassa auttoi äänisuunnittelijan vuosien kokemus radiokanavien äänellisten ilmeiden luomisesta ja hallinnoinnista. Ainoa elementti, joka otettiin aiemmasta mukaan oli äänilogo, joka sekin sai täysin uuden soundin. Samainen äänilogo toistuu variantteina kaikissa äänielementeissä ja sai rinnalleen myös kakkosmelodian, lasin läpi kauniisti hajonneen melodisen jatkumon.


Urheilu-uutisten tunnus- ja taustamusiikin haluttiin olevan selkeästi uutismainen ja kuvastavan urheilun jännitettä, onnistumista ja energiaa. Muista urheilu-uutisista poiketen juontojen taustalle haluttiin erillinen juontopohja, jolloin musiikin oli elettävä myös tunnusgrafiikan jälkeen. Koimme tämän mukavana haasteena, jollaisia otamme jatkossa ilolla vastaan!


Kuuntele koko soittolista TÄÄLTÄ

Tunnusmusiikin tuli kuvastaa urheilun jännitettä, onnistumista, energiaa ja olla selkeästi uutismainen.

Palaa työnäytteisiin TÄSTÄ.