Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Animaatiotuotanto – Turvallinen Oulu -hanke

Lapselle puhelimen saaminen on jännittävä juttu! Jännittävä tilanne se on myös vanhemmalle, koska he tietävät, ettei kaikki sisältö verkossa ole lapsille turvallista. Siksipä me yhdessä Turvallinen Oulu -hankkeen kanssa loimme animaation, jonka avulla vanhemmat ja lapset voivat aloittaa keskustelun siitä, miten tulee toimia, jos verkossa tulee vastaan jotain ikävää tai hämmentävää.

Animaatio on suunnattu lapsille, joten se on hauskan värikäs ja helposti seurattava. Vaikka osa aiheista on vakavia, halusimme kuitenkin pitää tunnelman keveänä. Ydinviesti on, että oman kännykän saaminen on kiva juttu, täytyy vain olla selvät pelisäännöt. Kieliversioita tästä tuotannosta tehtiin seitsemän kappaletta, että viesti saataisiin kerrottua mahdollisimman monelle omalla äidinkielellään.

Hankkeen projektikoordinaattori Iida-Maria Bimberg toteaa, että he ovat saaneet paljon kiitosta videosta, joka on koettu ytimmekkäänä ja hyvänä ja sen viesti tärkeänä. Animaatio onnistui välittämään juuri sen viestin mitä sillä haluttiinkin välitettävän.

Tuotannossa oli mukana myös lapsia useista eri etnisistä taustoista. Lapset toimivat testiryhmänä animaatiolle ja pääsivät myös tuottamaan sisältöä, jota käytimme inspiraationa nettimaailmassa esiintyvien hahmojen suunnitteluun.

Oli hienoa päästä osalliseksi hanketta, joka on näin tärkeällä asialla!

 

KOMMENTTIA OUDON KANSSA TYÖSKENTELYSTÄ:

”Työskentely oli sujuvaa, kaikki tapahtui sovitussa aikataulussa ja meidän ääntä kuunneltiin. Oli hienoa, että itse sai tuoda esiin vain sen, mitä animaatiolla haluttiin sanoa ja Oudolta hoidettiin kaikki tuotantoon liittyvä. Pidin erityisesti siitä, että Outo järjesti kaikki animaatioon tarvittavat joko omana toimintana tai itse alihankintana. Tilaajana oli helppoa, kun yhteyttä pidettiin vain tahoon.”
– Iida-Maria Bimberg, projektikoordinaattori, Turvallinen Oulu -hanke.

Animaation suunnittelu ja toteutus. Asiakas: Oulun kaupunki

Palaa työnäytteisiin TÄSTÄ.