ANIMAATION VOIMA: KUINKA VIESTIÄ TEHOKKAASTI JA MIELEENPAINUVASTI
Kuinka voisi kertoa asiansa niin, että se jää mieleen? Meidän vastaus tähän on tietty animaatio! Olemmehan sentään animaatiostudio, niin tuo vastaus ei varmaan yllättänyt, mutta lukaiseppa, miksi animaatio on niin mainio tapa viestiä asiansa mieleenpainuvasti.
TIIVISTÄÄ SISÄLTÖJÄ PÄHKINÄNKUOREEN
Sanonta kuuluu, että kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Mieti, kuinka monta sanaa kuva kertoo, kun siihen on liitetty liikettä, äänitehosteita, kerrontaa ja ehkä myös tekstiä. Itse animaatiota ei kuitenkaan tarvitse ämpätä täyteen asiaa, vaan sen tavoitteena voi olla myös herättää mielenkiinto palvelua tai tuotetta kohtaan, ja näin toimia hauskana keskustelun avauksena.
MIELIKUVITUSTA KUTITELLEN
Etsimme aina uusia näkökulmia käsiteltävään asiaan, kun suunnittelemme animaatioita. Tarinan voi irrottaa tylsästä todellisuudesta ja pitkäveteiset jutut kääntää mielenkiintoisiksi. Abstraktit asiat ja vaikkapa data voidaan esittää havainnollisesti visuaalisessa muodossa.
HERÄTTÄÄ JA ILMAISEE TUNTEITA
Animaation avulla on myös hyvä välittää tunteita ja reaktioita, kärjistää ja revitellä, naurattaa ja itkettää, olla viileän asiallinen tai ylitsevuotavan räiskyvä. Kun tarinalla herätellään tunteita, on mielenkiinnon ylläpitäminen taattua. Animaatioilla voi luoda haluttua mielikuvaa.
MAINIOIN KEINO OPETTAA
Ihmiset oppivat parhaiten, kun kuva, liike, ääni ja teksti ovat yhdistettynä. Kun sisään tuleva viesti aktivoi useamman osan aivoista ja katsoja voi tehdä itse johtopäätöksiä sisällöstä, jää viestikin paremmin mieleen. Siksi animaatio liikkuvilla elementeillään ja kaikkea täydentävällä äänimaailmallaan on toimiva opetus- ja koulutustyökalu.
JOUSTAVA MUOKATA JA MONISTAA
Asiat ja tavarat voidaan tarvittaessa pilkkoa palasiksi ja kasata uudestaan ja uudestaan. Valmiita animaatioita on helppoa ja joustavaa muokata ja monistaa, eivätkä ne vanhene nopeasti. Some ja digitaaliset alustat ovat kuin luotuja animaatioiden jakamiseen. Animaation voi leikata ja liimata eri kanaviin sopiviksi. Esimerkiksi nettisivuille kokopitkä teos ja somekanaviin lyhyemmät klipit aihealueittain.