Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Miten animaatiotuotanto kanssamme etenee?

Miten animaatiotuotanto kanssamme etenee?

Tämä on kysymys, jonka saamme usein kuulla animaatioihin liittyen. Puretaanpa se siis osiin! Työskentelyn sujuvoittamiseksi olemme muotoilleet työpajamallin, jonka aikana kerätään kaikki oleellinen tieto sisällön tuottamista varten. Animaatiotuotanto etenee asiakasta kuunnellen avaimet käteen -periaatteella.


ENSIN JUTELLAAN

Miten asiat toimivat? Mistä palvelussa, tuotteessa tai vaikkapa opetussisällössä on kyse? Ketkä ovat asiakkaita? Mitkä ovat tilaajan tarpeet ja toiveet? Kuinka asioista on viestitty mahdollisesti aiemmin? Muun muassa nämä ovat kysymyksiä, jotka taustoittavat oudon hyvien animaatioiden syntymistä. 
 

SITTEN MIETITÄÄN

Puramme keräämämme tiedon osiin ja yhdistelemme sen kokonaisuudeksi. Tämä vaihe mahdollistaa hyvin monimutkaisten asioiden jäsentymisen ymmärrykseksi. Olennaisinta on tietenkin ymmärtää, mitä kerrotaan ja kenelle.  


SEN JÄLKEEN SUUNNITELLAAN

Tässä vaiheessa outolaiset lyövät viisaat päänsä yhteen ja pohtivat, millä tavoin viesti saataisiin parhaiten kerrottua. Teemme alustavan käsikirjoituksen sekä moodboardin, josta selviää, millaisella kuva- ja äänimaailmalla tarina kerrotaan. Kun tilaajan kanssa vallitsee yhteisymmärrys, viimeistelemme käsikirjoituksen ja teemme storyboardin, eli kuvakäsikirjoituksen.  


JA LOPUKSI TEHDÄÄN

Perusteellisen taustatyön ja ideoinnin päälle on mukava rakentaa varsinainen tuotanto. Viimeisessä vaiheessa tiivistämme ideat jälleen kokonaisuudeksi – animaatioksi. Ensimmäisen version katsomme yhdessä asiakkaan kanssa ja teemme kommenttien pohjalta viimeiset viilaukset. 

Tässä animaatiotuotanto pähkinänkuoressa ja näin syntyvät toinen toistaan mahtavampia animaatioita. Pääpiirteittäin. Mitä haluatkaan kertoa, me teemme siitä verrattoman ällistyttävän tarinan. 

Lisää HÄH-kirjoituksia