Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Oulun taiteiden yö ulkoilmanäytös

Oulun taiteiden yö ulkoilmanäytös

Oulun taiteiden yönä saattoi kuulua outoa apinan huutoa ja Richard Straussin mahtipontinen Also sprach Zarathustra -kappale Rantakadun suunnasta. Äänenlähde löytyi Luovan Korttelin pihasta, jossa järjestettiin ulkoilmanäytös Kubrickin ikonisesta 2001:Avaruusseikkailu elokuvasta! Näytökseen oli vapaa pääsy ja oli osa taiteiden yön ohjelmaa.

 

Leffaillan tarjosi Studio Outo yhdessä muiden Luovan Korttelin toimistojen kanssa. Luova Kortteli koostuu eri luovan alan toimistoista, jotka sijaitsevat Rantakatu 3:ssa. Pihapiiri, joka on aikaisemmin tunnettu Oulun Yliopiston arkkitehtuurien ja Pelikampuksen kotipesänä, on siis yhä luovia tyyppejä täynnä. Korttelista löytyy mm. mainostoimistoa, valokuvausstudiota, pelifirmaa ja meidän animaatiostudiomme.

 

Luova Kortteli ilmakuva

 

Järjestäville tahoille oli luvassa pieni luento illan elokuvasta ennen näytöstä. Luennolla käytiin läpi vähän elokuvan historiaa, mihin kiinnittää huomiota ja kuinka videotehosteet olivat niin aikaansa edellä. Niinkin paljon aikaansa edellä, että syntyi jopa salaliittoteoria, että Kubrick on auttanut Amerikkaa lavastamaan kuun laskeutumisen. Luennon jälkeinen keskustelu pyöri mm. tekoälyn ympärillä; sen kehityksestä ja sen mahdollisesta itsetietoisuudesta.

 

Luova Kortteli luento

 

Kun väkeä alkoi saapua pihapiiriin, piti Luovan Työmaan toimitusjohtaja Juha Mikkilä pienen alkupuheen yleisölle siitä, mistä idea tällaiseen tempaukseen lähti. Siitä, että halutaan olla mukana vahvistamassa Oulun mainetta ja luoda viehättävämpi ja mielenkiintoisempi kaupunkikuva.

 

Luova kortteli esipuhe

 

Kun aurinko oli vihdoin sen verran laskenut, että leffailta voitiin aloittaa, käynnistettiin  ohjelma Oudon animoimalla introlla. Teimme oman versiomme leffan Stargate-kohtauksesta ja toki mukaan mahtui myös mysteerinen monoliitti. Intro kannattaa muuten katsoa äänien kera, nekin on tietenkin tehty studiollamme elokuvan henkeen. 

Illan tunnelma oli mitä mainioin ja porukkaakin oli kivasti paikalla. Kiitos kaikille leffavierailijoille ja muille järjestäjille onnistuneesta illasta! Oli ilo olla mukana.

 

Oulun Taiteiden Yö ulkolilmanäytös elokuvasta 2001: Avaruusseikkailu

 

(Kuva 2 & 5: Studio Timo Heikkala Oy)

Lisää HÄH-kirjoituksia